Egy sötét furgonba próbálnak gyerekeket csalogatni a Dunaszerdahelyi járásban

hirek.sk 2018. február 01., 17:57
POZSONY, DUNASZERDAHELY. A napokban több bejelentést is kapott a rendőrség, hogy a Dunaszerdahelyi járásban egy rendszám nélküli furgonban utazó ismeretlen személyek gyerekeket szólítanak le az utcán és csalogatják az autóhoz.

Felsőpatonyban egy fekete furgonra lettek figyelmesek. A járműben utazó ismeretlen személyek gyerekeket szólítottak le, beszélgettek velük és azzal az ürüggyel, hogy hazaszállítják őket, megpróbálták becsalni az autóba. A gyermekek helyesen cselekedtek, visszautasították az idegenek segítségét. A következő hasonló esetet Nagymegyer környékéről jelentették – tájékoztatott Martina Kredatusová nagyszombati rendőrségi szóvivő hozzátéve, hogy egy 11 éves tanuló is arról számolt be a szüleinek, hogy az iskolából hazafelé menet egy sötét furgon követte őt.

A bűnügyi rendőrség ellenőrzi az információkat, együttműködik a felsőpatonyi alapiskolával, ahol a rendőrséggel együtt óvintézkedéseket vezettek be. Az információkat a Dunaszerdahelyi és Galántai járás többi alapiskolájával is megosztották.

A rendőrség egyúttal felkéri a szülőket és a hozzátartozókat, figyelmeztessék a gyermekeket a helyzetre. Az iskolásoknak az ajánlják, nagyobb csoportokban, a kisebb gyerekek felnőttek felügyelete mellett közlekedjenek, idegenek ajánlataira nemmel reagáljanak, ha lehet, azonnal tárcsázzák – akár a gyermekek is – a rendőrség 158-as segélyhívó vonalát.

Forrás: WebNoviny.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS