Egy évet kapott a fűnyíró munkásokra lövöldöző férfi

hirek.sk | TASR 2018. december 20., 14:57

Egy év szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Besztercebányai Specializált Büntetőbíróság bírája Martin Rückschlosst, aki idén júniusban Besztercebánya Zólyomszászfalu városrészében a lakása erkélyéről lövöldözni kezdett a fűnyíró munkásokra, náci üdvözlést használt és náci zászlót lengetett. Az ítélet jogerős.

Fotó: TASR

Rückschloss ellen többek között alapvető emberi jogok eltiprására irányuló mozgalommal való rokonszenvezés kinyilvánítása ügyében indult büntetőeljárás. A házkutatás során a rendőrség több, szélsőséges mozgalomhoz köthető anyagot is lefoglalt.

A férfi beismerte a bűnösségét és vádalkut kötött a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészével. A vádalkut, melynek része volt az is, hogy a vádlott lemond a nyilvános tárgyaláshoz való jogáról és a fellebbezés lehetőségéről, a bíróság jóváhagyta. Az ítélet így a kihirdetése pillanatában jogerőssé vált. A büntetést az elítéltnek a legenyhébb végrehajtási fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie.

Az elítélt június 25-én, délután kezdett el légpuskával lövöldözni egy csapat fűnyíró munkásra, egyiküket el is találta a kezén. A férfi csütörtökön bocsánatot kért tőle. Vladimír, a sértett, a sajtónak azt nyilatkozta: ez „szép gesztus” volt az elítélt részéről. Hozzátette: tisztában van vele, hogy alkohol hatása alatt az ember gyakran nem is tudja, mit cselekszik.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS