Egy érsekújvári férfi megrongált hat autót, majd tönkretette egy üzlet bejáratát

hirek.sk | TASR 2018. június 01., 16:00

Rongálás ügyében indítottak eljárást egy 36 éves, érsekújvári férfi ellen. A férfi a gyanú szerint május 29-én hat parkoló autót és egy üzlet bejáratát rongálta meg Érsekújvárban. Erről Božena Bruchterová, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatott pénteken.

Rendőrségi felvétel Fotó: TASR

A gyanú szerint az illető a Šoltés utcában ráugrott egy Opel Astra G-Caravan Kombi visszapillantó tükrére a vezetői oldalon, amely ennek következtében letörött. Az okozott kár 647 euró.

A Terázia Vansová utcában a férfi a gyanú szerint három további autót rongált meg. Egy Opel Tigra típusú gépkocsinak belerúgott a visszapillantó tükrébe, csaknem 144 eurós kárt okozva. Ugyanezt tette egy Hyundai Getz visszapillantó tükrével is, utóbbi gépkocsi motorháztetejét is behorpasztotta. Az okozott kár összege eléri a 276 eurót. Egy Suzuki SX4 S-Cross típusú személyautó mindkét visszapillantó tükrét lerúgta, eltörte a dísztárcsákat és az irányjelzőket is, valamint megrongálta az elülső ajtót. Az okozott kár ebben az esetben mintegy 600 euróra rúg.

A Blaha utcában egy Citroen C3 típusú gépkocsinak szintén az egyik visszapillantóját törte le, valamint behorpasztotta az elülső ajtót. Az autó tulajdonosát 312 eurós kár érte. A Bethlen Gábor utcában 200 eurós kárt okozott azzal, hogy megrongálta egy Škoda Fabia visszapillantó tükrét.
Az illető ámokfutása a J. Kráľ utcában ért véget, ahol belerúgott az egyik üzlet üvegezett bejáratának jobb szárnyába, amely ennek következtében beszorult. A keletkezett kár összege eléri az 500 eurót.
A gyanúsítottat őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását. Elmarasztaló ítélet esetén egy éves szabadságvesztésre számíthat.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS