2018. augusztus 29., 08:30

Egészségügyi központokat hoznának létre a félreeső régiókban

Az Egészségügyi Minisztérium (MZ) kedden pályázatot írt ki olyan integrált egészségügyi központoknak a létrehozására, amelyek a Szlovákia félreeső régióiban élő lakosok egészségügyi ellátását biztosítanák. A projektet uniós forrásokból finanszírozzák. Az erre a célra szánt összeg eléri a 70 millió eurót.

egészségügy illusztráció
Fotó: Pixabay

„Az integrált egészségügyi központok létrehozásának a célja, hogy a pácienseknek ne kelljen távoli régiókba utazniuk, ha egészségügyi ellátásra szorulnak. Ezenkívül az általános és szakorvosok integrálását szeretnénk elérni egy helyen, a szociális szolgáltatások biztosításával együtt” – közölte Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügyi miniszter.

Az egy projektre elnyerhető maximális összeg 700 000 euró. A kiválasztási eljárás két körből áll. Az első körben eddig 61 projekttervezet érkezett be. Ezek közül 55 már megkapta az értékelő jelentést.

Az uniós támogatásra olyan községek, középszintű területi egységek (VÚC) vagy ezek által létrehozott nonprofit szervezetek pályázhatnak, amelyek a projekttervezetükre megkapták az értékelő jelentést.

A pályázatok leadási határideje 2018. november 23. További információk az Egészségügyi Minisztérium oldalán találhatók.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.