Dunaszerdahelyen is emeljük magasba gyermekeinket!

Hírek.sk 2019. május 03., 14:20

A budapesti székhelyű, immár 10 éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a nagy sikerre való tekintettel 2019-ben ismét megrendezi az „Emeljünk magasba minél több gyereket” elnevezésű rendezvényét.

Illusztráció Fotó: archívum
A mozgalom kampányában tavaly Magyarországon és első határon túli helyszínként, Csíkszeredában, az eddigi rekordot megdöntve, 3015 gyermeket emeltek magasba. A szervezők most ezt a számot szeretnék meghaladni.

Az idén először a Felső-Csallóközi Magyar Családok Egyesülete szervezésében Dunaszerdahely is csatlakozik az eddigi rekord megdöntéséhez, azzal a céllal, hogy a gyermekek magasba lendítésével a résztvevők népszerűsítsék a gyermekvállalást és a családalapítást.

Szombaton 11 órakor Magyarországon több mint húsz városban valamint Csíkszeredában és Dunaszerdahelyen, más-más helyszíneken, de mégis egyszerre emelik fel a szülők, nagyszülők, rokonok, barátok, ismerősök a gyermekeket. Dunaszerdahelyen a családi rendezvénynek a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti színpad (Bartók Béla sétány 791/6.) ad otthont.

A program

9.40 Gyülekező, Regisztráció - karszalagok átadása

9.45 Köszöntő

9.55 A dunaszerdahelyi Október utcai óvoda műsora

10.15 A Tejfalui Alapiskola bemutatja a Lúdas Matyi című darabot

10.55 A rendezvény vendége: Nagy Dávid és családja - Visszaszámlálás

11.00 A gyerekek magasba emelése

11.10 Tombola - 2 db családi belépő a Bátorkeszi borfesztivál szombati napjára (2019.05.11.) 

Az esemény fővédnöke dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere.

A programon való részvétel mindenki számára ingyenes. A rekordkísérlethez szükséges a regisztráció, így mindenkit kérnek, hogy jegyezze fel magát már előzetesen is, az alábbi elérhetőségen, helyszínként válassza Dunaszerdahelyt: https://www.haromkiralyfi.hu/emeldmagasba/regisztracio

A gyerekeknek szóló programok mellett a szülők tájékozódhatnak a határon túlra kiterjesztett magyarországi családtámogatási rendszerekről – Köldökzsinór program- illetve más civil szervezetek családokat érintő programjairól.
0 HOZZÁSZÓLÁS