Diószegen felújítják a városi parkot

hirek.sk | TASR 2018. augusztus 01., 13:17

Diószegen felújítják a városi parkot, amely védett területnek számít. A projekt szerint a lehető legnagyobb mértékben meg akarják őrizni a park régi elemeit, és figyelembe veszik a természetvédők és a műemlékvédők feltételeit.

Fotó: archívum

A parkfelújítás dokumentációját augusztus végéig befejezik – tájékoztatott Szabó Antal, Diószeg polgármestere. Ezenkívül elmondta, hogy már tíz éve próbálják helyrehozni a parkot, de ezt csak most hagyta jóvá a Nagyszombati Kerületi Műemlékvédelmi Hivatal, az Állami Természetvédelmi Hivatal - Dunai Ártéri Természetvédelmi Terület Kezelősége.

„Jelenleg a fás növények dendrológiai vizsgálata folyik, de van már javaslat az új járdák kiépítésére is. A projektdokumentáció jóváhagyása után még ebben az évben elkezdjük a diószegi városi park felújítását” – tette hozzá.

A diószegi park a négyes szintű védett területek közé tartozik. A járdafelújítás és a dendrológiai vizsgálat mellett, a színpad és a tó felújítását is tervezik, illetve öntözőberendezést építenek ki, továbbá lámpákat, térfigyelő kamerákat és padokat helyeznek ki.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS