Danko: volt értelme a házszabály módosításának

hirek.sk 2017. február 17., 16:09
POZSONY. Bebizonyosodott a parlament házszabálya módosításának indokoltsága, mégpedig annak ellenére, hogy a rendkívüli ülés elkezdésére tett első kísérletet megakadályozták egy ellenzéki képviselő obstrukciói – jelentette ki Andrej Danko házelnök, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke.

Andrej Danko a múlt éjjel befejeződött, Robert Fico miniszterelnök elleni bizalmatlansági indítvánnyal foglalkozó rendkívüli parlamenti ülés kapcsán elmondta, meggyőződése, hogy a képviselők vagy a kormány munkája kapcsán kritikus véleménynek is hangot lehet adni illedelmesen, felesleges érzelmek és transzparensek nélkül. Közölte:

„A parlamentben általunk bevezetett módosítások rendet és illemet hoztak. Örülök annak, hogy azok a képviselők is, akik eredetileg tiltakoztak a változások ellen, megértették, hogy kritikus véleményüket normális módon is kinyilváníthatják” – szögezte le Danko.

Több ellenzéki képviselő, aki a rendkívüli ülés során felszólalt, Dankótól eltérően azt kifogásolta, hogy illusztrációként semmiféle dokumentumot vagy grafikont sem használhattak. Ha a honatyák valami ilyesmiről beszéltek, igyekeztek szóban körülírni azt, amit a módosítás előtt valamilyen grafikai segédeszközzel szemléltettek volna. Azt állították, hogy mindez korlátozza szabad véleménynyilvánításukat, ezért a házszabály-módosítás miatt készek az Alkotmánybírósághoz fordulni.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS