Danko azt állítja, nem ismerte Alena Zs.-t, se Marian K.-t

hirek.sk | TASR 2019. augusztus 15., 15:58

Andrej Danko, a parlament elnöke, az SNS elnöke azt mondta, nem ismerte Alena Zs.-t, akit Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyében, és más gyilkosságok előkészítésével is vádolnak – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Tomáš Kostelník, a parlament szóvivője.

Archív felvétel Fotó: TASR
Nem ismerte Alena Zs.-t, se Marian K.-t

„Soha nem láttam se Peter Tóthot, se Alena Zs.-t. Marian K.-val egyetlenegyszer találkoztam, valamikor 2014-ben, amikor Boris Kollárral is. Akkor, amikor mindketten érdeklődni kezdtek a politika iránt. Mindkettejüket visszautasítottam, mint ahogyan a felajánlott segítségüket is” – reagált Danko.

Szavai szerint nem tud arról, hogy 2018. január 1-jén SMS-t küldött volna a nőnek.

„Szilveszterkor rengeteg üzenetet kapok arra a nyilvános telefonszámra, amit már 20 éve használok, és mindenkinek igyekszem válaszolni. Ebben az évben is több ezer SMS jött, és mindenkinek igyekeztem meg is köszönni” – szögezte le. Visszautasítja azt is, hogy Tóth vagy Marian K. adott volna neki anyagot a televíziós beszélgetésekhez.

A Denník N. csütörtökön közölte a Marian K. és Alena Zs. közötti üzenetváltások átiratát. Mindketten érintettek a Kuciak-gyilkosságban. Az üzenetek arra utalnak, hogy Alena Zs. SMS-ezet a parlament elnökével és a nő bizalmas háttér-információkra kérdezett rá. Arra is vannak utalások az üzenetekben, hogy Marian K. küldött Dankónak anyagokat ahhoz a televíziós beszélgetéshez, melyet Peter Tóth készített elő. Tóth tanúként szerepel a Kuciak-ügyben. Arról, hogy Alena Zs. felvette a kapcsolatot a parlament elnökével, egy másik vádlott, Zoltán A. is beszélt a vallomásában.
Ne a politikusok ítéljék meg Marian K. üzenetváltásainak hitelességét

Nem a politikusok dolga megítélni, hogy hitelesek-e Marian K. állítólagos üzenetváltásai egyes politikusokkal – vélekedik Andrej Danko házelnök, az SNS elnöke. Hozzátette, ezt a nyomozószervekre kell bízni.

Nem fogok nyilatkozni részletesen arról, ki kinek írt.

„Meg kell állapítani a hitelességet, és nem gondolom, hogy ez a politikusok dolga. Megbízom a bűnüldöző szervekben” - jelentette ki Danko.

„Aki megérdemli, azt meg kell büntetni. Utána beszélhetünk a társadalmi felelősségvállalásról” - tette hozzá a parlament elnöke.

A Marian K. és Alena Zs. közötti, nyilvánosságra került üzenetváltásból kiderült, hogy Marian K. más politikusokkal is kapcsolatban állt. Robert Kaliňák volt belügyminiszterrel állítólag telefonon tartotta a kapcsolatot, Robert Fico volt kormányfővel, a Smer-SD elnökével pedig állítólag személyesen is találkozott. Az üzenetváltásokban Bugárt is emlegették.
0 HOZZÁSZÓLÁS