Családi veszekedés

hirek.sk | TASR 2019. július 17., 14:05

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke összetűzésbe került Katarína Cséfalvayovával (Most-Híd), a parlament külügyi bizottságának elnökével a külföldi szolgálati utak miatt. A parlamenti hivatal közzétette az összes bizottsági elnök külföldi útjainak listáját. Cséfalvayová Danko szerint átlagon felüli számot produkált. Felszólította őt, hogy ne használja fel kampányolásra a parlament belső adminisztratív forrásait.

Andrej Danko és Katarína Cséfalvayová Fotó: ma7
A parlamenti hivatal által közzétett statisztika szerint Cséfalvayová idén hat külföldi úton vett részt. A legtöbb utazás – hét - Ľuboš Blaha (Smer-SD), az európai ügyekért felelős bizottság elnökéhez fűződik. A hivatal emlékeztetett: Blaha az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén a szlovák parlamentet képviselő állandó küldöttség vezetője, illetve az EBESZ Parlamenti Közgyűlésén az SZK Nemzeti Tanácsát képviselő állandó küldöttség tagja.

„Felszólítom Katarína Cséfalvayovát, hogy ne vezesse félre a közvéleményt, és ne használja fel politikai pontszerzésre a parlament belső adminisztratív forrásait. A statisztikákból nyilvánvaló, hogy utazásainak száma átlagon felüli. Kizárok bármiféle elfogultságot a személyét illetően” – jelentette ki Danko. A parlamenti hivatal közleménye szerint minden egyes külföldi út esetében megvizsgálják annak gazdasági jövedelmezőségét, költségeit és hasznát.

Cséfalvayová az Aktuality.sk portált arról tájékoztatta, hogy a parlament elnöke nem hagyta jóvá grúziai útját. A képviselő Batumiba utazott volna a „Grúzia európai útja” (Georgia’s European Way) című nemzetközi konferenciára. Hozzátette: korábban egy budapesti útját is törölték. Ez utóbbi költségei elenyészőek voltak, ráadásul végül két másik képviselő utazott el helyette. Cséfalvayová azt állítja, hogy indoklás nélkül törölték az útjait.

0 HOZZÁSZÓLÁS