Chmel: Bugár nem magyarként indul a választásokon

hirek.sk | TASR 2018. szeptember 24., 19:43

Bugár Béla (Most-Híd) államfőjelölt 34 000 szavazatot gyűjtött össze az államfőválasztáson való indulásához. Elmondása szerint olyan kampányt indít, amelynek részeként az emberekkel szeretne találkozni. Annak ellenére, hogy magyar nemzetiségű, valós esélyt lát a sikerre – árulta el a Most-Híd pártközpontjában tartott hétfői sajtótájékoztatón, amelyen Rudolf Chmel, a petíciós bizottság elnöke is részt vett.

Fotó: TASR

„Úgy gondolom, hogy Szlovákia megérett a változásra. Míg azelőtt, ha egy kisebbségi jelölt indult a választásokon, a részvét volt a fontos, és nem a győzelem, most már valós esélyei vannak egy magyarnak is" – jelentette ki Bugár, aki szerint sikerülhet bejutnia a második fordulóba.

A kampány költségeit maga fogja állni, a párt és a kollégák segítségével.

Bugár nem említette, ki venné át a helyét a párt élén, ha megnyerné a választásokat. „Erre a kérdésre is keressük a választ. Van elképzelésünk, de erről csak akkor szeretnénk beszélni, ha sikerül győzni."

Azt is hozzátette, hogy a mai napon lezárja az aláírásgyűjtést, és megkezdi a kampányát.

Rudolf Chmel szerint fontos, hogy Bugár nem magyarként, hanem Szlovákia állampolgáraként indul a választásokon.

„Bugár Béla olyan politikus, aki józanul gondolkozik, az egységre törekszik, és még a rossz időkben is helytáll. Régen még csak utópia lett volna a jelöltsége, de a társadalom fejlődik, így ez mára már valós lehetőséggé vált" – zárta Chmel.

1 HOZZÁSZÓLÁS