Bugárt nem érdeklik a felvidéki magyarok, csak a saját funkciójára gondol

hirek.sk | TASR 2019. augusztus 18., 13:40

A szlovák hírügynökségnek adott interjújában a vegyespárt elnök színt vallott.

Bugár Béla három arca a sok közül Fotó: Archívum

Mint elmondta, semmi esetre nem hagyná ott a pártelnöki széket, még ha ez akadálya is lenne a „magyar” pártok együttműködésének. Csakis akkor távozna a tisztségből, ha ezzel a Most-Hídnak segítene. A pártelnöki tisztséget legalább a jövő évi választásokig szeretné megtartani. Az új pártvezér nemcsak a párton belül kellene, hogy ismert legyen, hanem a választók körében is.

Bugár nem akarja, hogy az esetleges elnökcserét a más pártokkal folyó együttműködés határozná meg, saját személyét ugyanakkor nem tartja akadálynak. Mint kifejtette:

Milyen alapon világítanának át bennünket olyan pártok tagjai, akik sosem szavaztak ránk. Senki nem fogja megszabni, mit kell a Most-Hídnak tennie, mi az akadály és mi nem. Ami az akadály, az az MKP-nak a tevékenysége az utóbbi tíz évben. Árulóknak bélyegeztek bennünket. Ennek az eredménye, hogy az MKP választóinak egyharmada és a Most-Híd választóinak közel egyharmada nem hisz a sikeres együttműködésben.”

Bugár elmondta: többször is felkínálta a lemondását az elnöki posztról, legutóbb június végén, de az Országos Tanács nem fogadta el. A párt fiataljainak címére megjegyezte, hogy legyen szó az új parlamenti képviselőkről, államtitkárokról vagy a Most-Híd alelnökéről, Ravasz Ábel roma kormánybiztosról, vállalniuk kell a felelősséget is, ha az elnökségre pályáznak, emellett a párton belül és a választók körében is ismerteknek kell lenniük.

0 HOZZÁSZÓLÁS