Bugár szerint a Most-Híd és az MKP nem tudnak együttműködni

hirek.sk 2018. január 03., 10:53
POZSONY. A Most-Híd és a Magyar Közösség Pártja a külön töltött évek alatt megmutatták, hogy nem tudnak együttműködni. Habár Bugár Béla pártelnök azt állítja, a Most-Híd együttműködésre törekedett, az nem sikerült. Bugár a TASR-nak adott nyilatkozatában ismét csak az MKP-t vádolta az együttműködés hiánya miatt.

"Az együttműködés nem arról szól, hogy a pártvezetés megállapodik abban, együtt fognak működni, hanem arról is, hogy alsóbb szinteken akceptálják-e ezt és a választók hogyan állnak ehhez. Ez azt jelenti, hogy az adott párt jelzéseket küld, hogy tud és akar együttműködni. Az MKP azt a jelzést küldi, hogy árulók vagyunk, s velünk nem akarnak közösködni" - mondta Bugár.

Bugár nem tudja megmondani, mi lesz az együttműködéssel az idei helyhatósági választásokon vagy a további választások során. „Az elmúlt évek alatt sajnos megmutattuk, hogy nem tudunk együttműködni. A Magyar Közösség Pártja elutasítja az együttműködést, állandóan hazug érveket használ, és ilyen szellemben neveli választóit. Ez veszélyes dolog, és ők ezt nem értették meg. Ezért úgy vélem, nyugodtan megtörténhet, hogy nem lesz semmiféle együttműködés a parlamenti választások során sem. Éppen azért, amit ők tesznek” – állítja Bugár. A Most-Híd elnöke arra azonban nem tért ki, hogy a vegyespárt legutóbb a megyei választások előtt milyen feltételeket szabott az együttműködéshez, avagy milyen kampányt folytatott az MKP jelöltjei ellen, például Nagyszombat megyében Berényi József ellen.

Bugár ugyanakkor azt mondta, a politikában a „soha ne mondd, hogy soha!” jelszó híve, ennek ellenére bevallja, hogy néhány párttal már nem tudja elképzelni az együttműködést. A Mi Szlovákiánk Néppártot elvi alapon elutasítja, de problémát lát az együttműködés terén az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (O¼aNO) esetében is.

„Az O¼aNO-ban ügyes és politikai szempontból érett emberek vannak. De néhányan ezt elrontják. A gondot az jelenti, hogy nemegyszer hazudnak, és személyeskednek. Ha valaki úgy véli, hogy vérig sért, aztán majd együttműködik velem, ez nem így van” – tette hozzá Bugár.

Bugár nemcsak az O¼aNO vezetőjét, Igor Matovièot tartja problémásnak, aki támadni szokta őt, hanem például Ján Maroszt is. Bugár szerint ő is sérteget. Bár a Most-Híd jelenleg a Smerrel és a Szlovák Nemzeti Párttal együtt kormányoz, Bugár tudatosítja, hogy ez az együttműködés sem tart örökké. A jelenlegi koalíciót stabilnak tartja, és ismét azt hangsúlyozta, hogy a Most-Híd ebben a koalícióban sokkal több ígéretét tudja teljesíteni, mint néhány korábbi koalícióban.

0 HOZZÁSZÓLÁS