HIRDETÉS

Bugár Béla nem fogja támadni partnereit, de saját embereit megvédi

hirek.sk 2017. december 29., 17:23
Bugár Béla, a Most-Híd elnöke nem akarja támadni koalíciós partnereit, de azt sem hagyja, hogy ők a Most-Híd embereit támadják. Kijelentette, védeni fogja az embereit! Partnereinek, de főként a nemzeti párti képviselőknek, akik már nekimentek a Most-Híd embereinek azt javasolja Bugár, jobban gondoljanak bele abba, lépéseikkel mit váltanak ki koalíciós partnereiknél.


„Én nem fogok a partnerekre támadni, de védeni fogom a saját embereimet” – mondta Bugár a TASR hírügynökségnek adott interjúban. Anton Hrnko például bírálta Peter Krajòákot, az oktatásügyi minisztérium államtitkárát, Jaroslav Paška Mária Patakyová ombudsmant, akit a Most-Híd jelölt tisztségébe, Andrej Danko, a SNS elnöke Lucia Žitòanská igazságügyi miniszterrel volt elégedetlen.

„Meg kell tanulniuk, hogyan lehet a koalícióban dolgozni. És éppen az SNS nem érzékeli még ezt. Hrnko úr már hosszú ideje képviselő, de keményebb fejű, mint a szlovákiai átlag. A fejét gondolkodásra használhatná, átgondolhatná, kijelentései mit okoznak a koalíciós partnernek. Ugyanez érvényes Paška úr esetében is” – véli Bugár Béla.

És akkor most jön a meglepetés: mindezek ellenére továbbra is az a meggyőződése Bugárnak, hogy stabil a jelenlegi kormánykoalíció! És nem mondta, hogy megbánta volna a szövetséget Ficoval és a nacionalistákkal.  „Mindig lesznek problémák, amelyeket meg kell majd oldanunk. Igen, augusztusban egy hosszabb vita zajlott (Andrej Danko felmondta a koalíciós szerződést, a szerk. megjegyzése), aztán a képviselői fizetések…, de az nagyon rövid vita volt. Én már a negyedik kormánykoalícióban vagyok és elmondhatom, az instabil kormány máshogy néz ki, mint a mi kormányunk” – jegyezte meg a Most-híd elnöke.

Bugár szerint az instabil kormányban a partnerek néhány órát tárgyalnak, és másnap nem érvényes az egyezség. „A honatyák nem tartják be az egyezséget, aztán megdől a kormány. Így néz ki az instabil koalíció. A mi esetünkben nem beszélnék instabilitásról” – tette hozzá Bugár.

Nyilván csak „kommunikációs zavarok” vannak ebben a stabil kormányban, de abból viszonylag sok, hiszen kéthavi rendszerességgel „történik” valami a koalícióban, amelyek után az elemzők az előrehozott választások esélyét latolgatják.

Anton Hrnko azon konferencia miatt támadta Peter Krajòákot, amelyen a történelem és az állampolgári ismeretek új módszer szerinti oktatásáról beszéltek. Hrnko szerint nem tartozik Krajòák oktatási államtitkár munkaköri leírásába, hogy mit fognak tanítani a szlovák iskolákban. Jaroslav Paškának az nem tetszett, hogy Mária Patakyová  ombuszman támogatta a melegfelvonulást. Arról is beszélt, hogy az „SNS már nem fog olyan személyt támogatni, akit a Most-Híd jelöl a tisztségébe”.

Danko házelnök az alkotmánybírósággal kapcsolatos változások miatt bírálta Žitòanská igazságügyi minisztert, a Most-Híd alelnökét.

0 HOZZÁSZÓLÁS