HIRDETÉS

Brüsszelben folytatja Peter Kažimír?

hirek.sk 2017. január 10., 12:34
POZSONY, BRÜSSZEL. Jeroen Dijsselbloem, az eurócsoport elnöke kitűnően látja el feladatait, az utódja számára nagyon magasra emelte a lécet – vélekedett Peter Kažimír pénzügyminiszter azokra a spekulációkra reagálva, amelyek szerint Dijsselbloemnek talán a megbízatási ideje letelte előtt távoznia kell a posztjáról, ha a márciusi hollandiai választások után nem lesz tovább pénzügyminiszter. Egyik lehetséges utódjaként Kažimírt emlegetik.

„Személy szerint én azt gondolom, hogy Jeroennek be kell fejeznie a második 2,5 éves mandátumát tekintet nélkül arra, hogy a márciusi hollandiai választások után pénzügyminiszter marad-e. Ne igyunk előre a medve bőrére” – hangsúlyozta Peter Kažimír pénzügyminiszter. „Egyébként talán most jött el a megfelelő idő arra, hogy újraélesszük a vitát az euróövezetbe tartozó tagországok pénzügyminiszteri csoportjának állandó elnökéről” – fűzte hozzá.

Dijsselbloem két és fél éves mandátuma hivatalosan 2018 januárjában ér véget. Két esetleges utódját emlegetik, az egyik Peter Kažimír szlovák pénzügyminiszter, a másik pedig spanyol kollégája, Luis de Guindos.

Kažimír saját bevallása szerint nem szereti a spekulációkat, s azokkal nem is foglalkozik. „Egyúttal hízelgő dolog olyan miniszterek közé tartozni, akiknek a személyét fontolóra veszik e tisztség kapcsán. Ez nem csak számomra hízelgő, hanem a háttérben munkálkodó egész csapat számára. Elmondhatom, hogy ez a sikeres uniós elnökségre adott reakció és Szlovákia külföldi hitelének az elismerése is" – állította saját állásfoglalásában a szlovák pénzügyminiszter.

Forrás: Aktuálne.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS