HIRDETÉS

Bombariadó a parlamentben

hirek.sk 2018. március 08., 12:47
POZSONY. Lezárták csütörtökön reggel a parlamentet, mert valaki bejelentette, hogy bomba van az épületben – erősítette meg Zuzana Èižmáriková, a parlament sajtóosztályának vezetője. Mostanra a parlament alkalmazottai és a politikusok már visszatérhettek a törvényhozás épületébe.

A bombariadóról elsőként Veronika Remišová, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (O¼aNO) képviselője számolt be a közösségi hálón.

Az információ, illetve az épület kiürítését később Zuzana Èižmáriková, a parlament sajtóosztályának vezetője is megerősítette.

Némileg eltérő információkat adott a Hospodárske Noviny lap internetes portáljának Tomáš Kostelník, Andrej Danko házelnök szóvivője. „Több alkalmazott névtelen e-mailt kapott. Jelenleg az épületet lezárták, de evakuációra nem volt szükség. A rendőrök átvizsgálják az épületet, senkit nem engednek be, de ki sem” – fejtette ki hozzátéve, a parlamenti hivatal a rendőrséggel együttműködve megteszi a szükséges intézkedéseket.

Az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) 10.30-tól sajtótájékoztatót tartott volna a parlament épületében. A párt sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy az aktuális helyzetet értékelő sajtótájékoztatót változatlan időben, de új helyszínen, a Smer-SD székházában tartják meg.

Nem találtak bombát

A parlament alkalmazottai és a politikusok visszatérhettek a törvényhozás épületébe.

„Három óra elteltével a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának épületét ismét megnyitották” – erősítette meg a TASR hírügynökségnek Tomáš Kostelník.

A rendőrség közölte, hogy a robbanószer utáni kutatás negatív eredménnyel zárult. „Az illetékes vizsgálótiszt rémhírterjesztés bűncselekménye miatt eljárást indított” – tájékoztatott Veronika Slamková pozsonyi rendőrségi szóvivő.

Egyes politikusok a rendkívüli helyzet miatt lemondták tervezett sajtótájékoztatójukat, illetve azt más helyszínen tartották meg.

0 HOZZÁSZÓLÁS