Bíróság előtt Csonti és ügyvédei

hirek.sk | TASR 2019. április 11., 16:09

N. Zsolt, alias Csonti, a kilencvenes évek Sátor-féle csoport tagja, valamint ügyvédei, Ch. Oskar és K. Viktorral együtt ma Trencsénben a vádlottak padján foglaltak helyet hivatalos határozat megsértésének bűncselekménye miatt.

Fotó: TASR

A vád szerint a volt maffiatag ügyvédei 2016-ban az ilavai és a besztercebányai büntetésvégrehajtási intézetekből Csonti levelezését szállították. A papírfecnik olyan információkat tartalmaztak, melyek befolyásolhatták a nyomozást. Míg Csonti a tettet beismerte, addig mindkét ügyvédje elutasította a vádakat.

Jogi képviselőjük a tárgyaláson azt mondta, a vádirat alapján nem egyértelmű, hogy milyen hivatalos határozatot sértettek meg, ezért nem tudnak az ügyben állást foglalni.

Az ügyvédek jogi képviselője egyben arra kérte a járásbíróságot, hogy a tárgyalásról zárják ki a nyilvánosságot; a szenátus a kérésnek eleget tett. A kihallgatás után a tárgyalást június 27-re napolták el.

A bűnösség megállapítása esetén a vádlottak egytől hat évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Képgalériánk:
Fotó: TASR

N. Zsolt az egyik legközelebbi embere volt a ma már halott alvilági vezérnek, Sátor Lajosnak. Csonti múlt év májusában a Besztercebányai Speciális Büntetőbíróságon négy gyilkosságot ismert be, és elkezdett együttműködni a rendőrséggel. A Sátor-csoport egyik legbrutálisabb gyilkossága saját tagjuk, Reisz Andor kivégzése volt, akit 2006-ban lőttek le, majd testét feldarabolták és ledarálva egy folyóba dobták.

A bűnözői csoport 1999 és 2010 közt folytatta tevékenységét a Dunaszerdahelyi, Galántai, Komáromi járásokban, de Szlovákia és Magyarország más területein is.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS