Belepusztult gazdája halálába az aknaszimatoló kutya

2011. március 12., 11:39
LONDON. Belepusztult gazdája halálába egy aknaszimatoló kutya Afganisztánban. A hadi eb csak pár órával élte túl, hogy "társa" tűzharcba keveredve afgán felkelőkkel halálos lövést kapott.
LONDON. A kutyának a harc helyén nem esett baja, ám visszakerülve feltehetően agyvérzés végzett vele, amit az átélt stressz okozhatott. Brit állatorvosok megjegyezték, hogy az ember gyakran alábecsüli a kutyák gyászát, melyeket nem egyszer nagyon megvisel gazdájuk elvesztése: nem esznek miatta és valósággal belebetegednek. Munkakutyák és gazdáik között még szorosabb az érzelmi kapcsolat.
    Theo, a kutya nagyon jól dolgozott Afganisztánban, 14 robbanószerkezetet derített fel, éppen sikere lett a veszte: ezért hosszabbították meg egy hónappal szolgálatát. Gazdája hamarabb visszatért volna brit földre, és még aggódott is amiatt, hogy el kell hagynia egy időre a kutyát. Mindketten a brit hadsereg kötelékében teljesítettek szolgálatot.
    Az utász a 358. brit katona, aki 2001 óta elesett Afganisztánban. A kutya a 6. hadi eb, mely elpusztult Irakban vagy Afganisztánban az utóbbi 10 év során.
Forrás: MTI/AP
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS