Bauer Edit az egyik legaktívabb szlovákiai EP-képviselő

hirek.sk 2012. október 08., 10:31
BRÜSSZEL. Bauer Edit, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) képviselője és Monika Flašíková-Beòová, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) képviselője lett a 2009-2012-es időszak két legaktívabb szlovákiai európai parlamenti (EP) képviselője – derült ki a Vox Juventae polgári társulás hétfőn közzétett elemzéséből.

Szlovákiában eddig még nem készült felmérés az EP-képviselők tevékenységéről, a Vox Juventae polgári társulás ezért úgy döntött, alaposabban szemügyre veszi az egyes szlovákiai képviselők munkáját. Meglátása szerint a képviselők tevékenységét nem övezi figyelem se a közvélemény, se a sajtó részéről - bizonyítja ezt a nagyon alacsony választói részvétel is az EP-választások alkalmával.

Az elemzés két kategóriában értékelte az EP-képviselők munkáját: szakmai és politikai teljesítmény szerint. A szakmai munka alapján Bauer Edit MKP-s képviselő végzett az első helyen. A képviselő az első helyet négy jelentésével és ugyanennyi véleményével érdemelte ki. Az elmúlt három évben 26 dokumentumhoz is módosító javaslatot nyújtott be.

Bauer Editnek nem először értékelik pozitívan az EP-ben végzett munkáját, szeptemberben a The Parliament című brüsszeli magazin ítélte oda a képviselőnek az év EP-képviselője díjat.
Ugyanebben a kategóriában a második helyezett Anna Záborská, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) képviselője lett. A harmadik legaktívabb szakpolitikai képviselő az elemzés szerint Mészáros Alajos (MKP).

A politikailag a legaktívabb képviselő címet a szocialista Monika Flašíková-Beòová szerezte meg 522 feltett kérdéssel és 798 felszólalással a három év alatt. Ezenkívül 14 állásfoglalási indítványt is jegyzett. Második Jaroslav Paška, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) képviselője lett. Anna Záborská EP-képviselő a politikai kategóriában is dobogós helyezést ért el 258 parlamenti felszólalással, 14 állásfoglalással, egy írásbeli nyilatkozattal és 29 parlamenti kérdéssel.

A teljes elemzés, a további helyezettek felsorolása és a pontos módszertan megtalálható a Vox Juventae társulás honlapján (www.voxjuventae.sk/aktualis.htm).

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS