Baránek: Bugár katasztrófára számíthat

hirek.sk 2018. január 02., 11:35
POZSONY. Nehéz helyzetben van Bugár Béla, a Most-Híd elnöke. Az ellenzék ugyanis folyamatosan felrója a vétkét, hogy lehetővé tette Robert Fico harmadik kormányának létrejöttét, ő pedig pártelnökként igyekszik a választóit arról meggyőzni, hogy nem volt más lehetősége. Ján Baránek politikai elemző szerint az új évben olyan katasztrófa vár Bugárra, amely következtében az általa irányított vegyespárt bukásának lehetünk majd a tanúi.

Baránek úgy véli, Bugár elveszti kulcsfontosságú miniszterét. „Katasztrófára számíthat, mert ha Lucia Žitòanská átpártol Beblavýhoz, akkor Bugár Béla olyan állapotba kerül, amelyben elkezdődik a zuhanása” – fejtette ki Baránek a Plus Jeden Deò lapnak nyilatkozva.

A szakértő szerint Bugár egyedüli menedéke az lenne, ha csatlakozna a Magyar Közösség Pártjához (MKP). „A legjobb megoldás az lenne, ha összefognának. Az MKP azonban azt mondja, választói nem akarják, hogy egyesüljenek. Ez szerintem nem igaz” – tette hozzá Baránek.

Bugárnak azonban nyilvánvalóan problémákat okoz az, ahogy arra a kormányra tekintenek, amelynek az általa vezetett párt is a részét képezi. „Zavar engem, hogy olyan légkör alakult ki, amelyben mindaz, amit a kormánykoalíció tesz, rossz, viszont mindaz, amit az ellenzék vagy az államfő tesz, az pedig jó. Ha Kaliòák vagy bármelyik miniszter valami olyat tesz, ami bűzlik vagy közel áll a korrupcióhoz, akkor majd cselekszünk” – mondta korábban Bugár a Denník N napilapnak.

0 HOZZÁSZÓLÁS