Bár időben szóltak, még sem figyeltek rá

hirek.sk | TASR 2018. augusztus 20., 15:52

A rendőrség szombaton, augusztus 18-án az ország területén végzett közúti ellenőrzések során 1303 szabálysértést regisztrált. Elsősorban a megengedett haladási sebesség betartását, a vezetés közbeni mobilozás tilalmának megsértését, valamint a vezetési módot figyelték.

Illusztráció Fotó: TASR

1214 gépjárművezetőt helyszíni bírsággal sújtottak, további 66 személyt a rendőrök figyelmeztettek a szabálytalan viselkedésre, de pénzbírságot nem róttak ki. 692 sofőr túllépte a megengedett sebességet, 82-nek nem volt bekötve a biztonsági öve, 74-en mobiloztak, 63 járműnek rossz volt a műszaki állapota. 47 gépkocsivezető nem ügyelt a fényszórók használatára.

Volt 19 szabálytalan előzés és 42 nem előírás szerinti vezetési mód is. Hat sofőr szeszes italt fogyasztott vezetés előtt, két személy vérében 1 ezreléknél nagyobb alkoholtartalmat mutatott ki a szonda, emiatt akár egyéves börtönbüntetést is kaphatnak. 12 kerékpáros és 17 gyalogos is szabálysértést követett el. Az ellenőrzés során a rendőrség két bűncselekményt is felderített és elfogott egy körözött személyt is.

A rendőrség szóvivője szerint ugyan mérsékelten csökkent a kihágások száma a korábbi nagyszabású ellenőrzéshez képest, viszont előre bejelentett akcióról volt szó, így elvileg egyetlen szabálysértésnek sem lett volna szabad történnie.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS