Az utcai tüntetések nem fognak kormányváltáshoz vezetni Csehországban

hirek.sk | MTI 2019. június 08., 16:18

Csehországban az utcai tüntetések nem fognak kormányváltáshoz vezetni - jelentette ki Andrej Babiš cseh miniszterelnök szombaton Pozsonyban a Globsec biztonsági konferencián.A cseh kormányfő, akinek szavait a közszolgálati hírtelevízió (ČT24) idézte, Peter Pellegrini szlovák kollégájával beszélgetve úgy fogalmazott: ha a hagyományos pártok nem mondtak volna csődöt, ő soha nem lépett volna be a nagypolitikába.

Andrej Babiš Fotó: TASR
A Cseh Köztársaság nem Szlovákia. A Cseh Köztársaságban a tüntetések alapján nem fog megváltozni a kormány"

- jelentette ki Andrej Babiš a vitavezető kérdésére válaszolva. A kormányfő szerint a tiltakozások nélkülöznek minden alapot, mert a cseh emberek "nagyon jól" élnek.

Értem én, hogy tiltakozások vannak, ezt el is fogadom. Ebben a térben sok a valóságnak nem megfelelő tény. Mióta a politikában vagyok, nagyon sok hazugság halmozódott fel

- szögezte le Babiš.

A kormányfő példaként a keddi prágai tüntetés résztvevőinek számát hozta fel. A rendezők azt közölték, hogy a Vencel téren több mint 120 ezren tüntettek. Babiš szerint a rendőrség csak 70 ezerre becsülte a résztvevők számát. A prágai rendőrség szombaton délután külön közleményben azt állította, hogy 90 ezerre becsüli a Vencel téri akció résztvevőinek számát.
0 HOZZÁSZÓLÁS