Az ügyész vádat emelt Sebastiano Vadala ellen garázdaság és fenyegetés miatt

hirek.sk | TASR 2018. június 18., 11:18

A tőketerebesi (Trebišov) járási ügyész pénteken vádat emelt Sebastiano V. ellen garázdaság és veszélyes fenyegetés miatt. Erről Milan Filičko, a kassai (Košice) kerületi ügyészség szóvivője tájékoztatott hétfőn.

Sebastiano Vadala

A vád két olyan bűncselekményre vonatkozik, melyeket a vádlott 2017 szeptemberében követett el.

A vádlott rátámadt a sértettre, elkapta a nyakát és fojtogatta, illetve azzal fenyegette meg, hogy megöli őt, azt állítva magáról, hogy maffiózó. A másik esetben ismételten megtámadta ugyanezt a sértettet és többször is ököllel az arcába vágott” – számolt be róla Filičko. Amennyiben sikerül rábizonyítani a vádakat, Sabastiano V.-t legfeljebb három évre ítélhetik.

Sebastiano Vadala március közepe óta van letartóztatásban. A Tőketerebesi Járásbíróság június 12-ei határozata értelmében 2000 euró óvadék ellenében szabadlábra helyezhetik.

Az óvadék mellett ígéretet kell tennie, hogy nem érintkezik a sértettekkel, illetve egy felügyelő tisztet is kihelyeznek mellé. Az ügyész fellebbezett a határozat ellen, a fellebbezésről a Kassai Kerületi Bíróság hivatott dönteni. A döntésig a vádlott letartóztatásban marad.

A Kelet-Szlovákiában élő Sebastiano Vadala Antonino Vadala olasz vállalkozó testvére, aki ellen Olaszországban kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt folyik eljárás. Antonino Vadalát egy európai elfogatóparancs alapján május 15-én szállították Szlovákiából Olaszországba. A vállalkozó szlovákiai tevékenységéről és kapcsolatairól meggyilkolása előtt Ján Kuciak oknyomozó újságíró is írt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS