Az ügyész bemutatta Kočner üzeneteinek újabb csomagját

hirek.sk | TASR 2019. szeptember 09., 11:17

Ján Šanta, a Specális Ügyészi Hivatal ügyésze a Specializált Büntetőbíróság szenátusa elé terjesztette a Marian Kočner által küldött üzenetek újabb csomagját. Utóbbi ellen az ún. televíziós váltók hamisítása és az igazságszolgáltatás akadályozása ügyében emeltek vádat. A hétfői tárgyaláson, melyet a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben tartanak, részt vesz a vádlott, Marian Kočner is, aki feltehetőleg vallomást fog tenni.

Marián Kočner Fotó: TASR

Marek Para, Marian Kočner ügyvédje kifogást emelt a szenátus elnöke ellen. Úgy véli, a bíró előnyben részesíti az ügyészeket és a sértettek ügyvédeit Marian Kočner és Pavol Rusko ügyvédeivel szemben, például azáltal, hogy előbbiek előbb kapják kézhez a bizonyítékokat. Para amiatt is kifogást emelt, hogy Marian Kočner  páncélozott járműben szállították az lipótvári börtönből a tárgyalás helyszínére, mert ezáltal szerinte sérült az ártatlanság vélelmének elve.

A hétfői tárgyaláson nem jelent meg a másik vádlott, Pavol Rusko, a Markíza TV volt igazgatója, aki korábban többször is ártatlannak vallotta magát.

Délután várhatóan vallomást tesz Peter Tóth volt újságíró és a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) kémelhárítása egykori főnöke is.

Ma tanúként fogok a szenátus, a védelem és a vád képviselői elé állni, és részletesen leírom majd, hogyan, mikor és milyen körülmények között szereztem tudomást arról, hogy több személy is részt vett a visszadátumozott váltók kiállításában”

– tette közzé Tóth hétfő reggel a weboldalán.

A bíróságon jelen van Štefan Ágh is, akit ugyanazzal vádolnak, mint Marian Kočnert és Pavol Ruskot, de ügyében önálló eljárás indult. Júliusban tanúvallomást tett, melynek keretében elismerte, hogy Marian Kočnerral üzeneteket váltott a Threema alkalmazás segítségével.

0 HOZZÁSZÓLÁS