Az ügyész Antonino Vadala olaszországi kiadatása mellett döntött

hirek.sk | TASR 2018. május 04., 11:01

A Kassai Kerületi Ügyészség ügyésze pénteken Antonino Vadala olasz vállalkozó kiadatása mellett döntött, aki ellen a velencei bíróság európai elfogatóparancsot adott ki. A szlovák sajtóirodát Milan Filičko, a Kassai Kerületi Ügyészség szóvivője tájékoztatta.

Antonino Vadala Fotó: TASR
A döntés ellen nem lehet panaszt tenni. A személy olasz hatóságoknak való átadásának törvényes határideje 10 nap. Ezekben az esetekben a kiadatást a Nemzetközi Rendőrségi Együttműködési Hivatal nemzeti SIRENE központja biztosítja.

közölte Filičko.

Antonino Vadalát, aki Kelet-Szlovákiában vállalkozik, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt körözik Olaszországban. Kiadatásával egyetértett.
Vadalát március 13-án vette őrizetbe a szlovák rendőrség. Először előzetes letartóztatásban volt, jelenleg Kassán van kiadatási letartóztatásban. Olaszországban kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt indítottak eljárást a vállalkozó ellen. A gyanú szerint Antonino Vadala a társaival nagy mennyiségű kokaint csempészett huzamosabb ideig Dél-Amerikából Európába. Az európai elfogatóparancsot később kiegészítették, és a vállalkozót már pénzmosással is gyanúsítják.

Az olasz vállalkozó szlovákiai kapcsolatairól és tevékenységéről Ján Kuciak, a meggyilkolt oknyomozó újságíró is írt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS