2019. november 27., 17:13

Az SNS jelöltlistáján Dankót Paška, Smolíková és Hrnko követik

Az SNS jelöltlistáját Andrej Danko pártelnök vezeti, őt az SNS alelnökei és képviselői követik. A második Jaroslav Paška, majd következik Eva Smolíková, Anton Hrnko és Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter. Az információt Zuzana Škopcová, a pártelnöki iroda vezetője is megerősítette.

SNS jelöltlista
Fotó: TASR

A listán az 5-ös sorszámú jelölt Štefan Zelník, őt Tibor Bernaťák, az SNS frakcióvezetője, valamint Dušan Tittel és Karol Farkašovský képviselők követik.

Danko már korábban kilátásba helyezte: ahhoz, hogy valaki felkerülhessen az SNS jelöltlistájára, be kell lépnie a pártba.

Ezzel összefüggésben a múlt héten bejelentette, hogy Martina Lubyová oktatási miniszter kérvényezte a felvételét, a párt pedig jóváhagyta a kérelmet.

Az SNS elnöke a szerdai sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy

Tibor Mikuš, a volt nagyszombati megyefőnök is rajta lesz a listán.

Mikuš korábban a HZDS tagja volt. Az SNS listájáról vág neki a jövő évi választásoknak Zdenko Čambal, Holics polgármestere is. A 25-ös sorszámú jelölt Alena Bašistová képviselő lesz, aki az előző választásokon a Sieť párttal jutott be a parlamentbe, és nemrég belépett az SNS-be.

A lista utolsó, 150. helyéről a poprádi polgármester, Anton Danko vághat neki a választásoknak, aki viszont nem tagja az SNS pártnak.

A parlamenti választásokra 2020. február 29-én kerül sor. Választásra jogosult minden 18 év feletti állampolgár. A hivatalos kampányidőszak már megkezdődött. Az egyes politikai pártoknak és mozgalmaknak 2019. december 1-ig kell leadniuk a jelöltlistájukat.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!