Az OĽaNO Zuzana Čaputovát támogatja

hirek.sk | TASR 2019. március 27., 12:10

Az OĽaNO ellenzéki mozgalom az elnökválasztás második fordulója előtt támogatásáról biztosítja Zuzana Čaputovát. Ezt szerdai sajtótájékoztatóján jelentette ki Igor Matovič, a mozgalom elnöke, több más képviselő jelenlétében.

Fotó: TASR

Támogatásunkról biztosítjuk ezt az egyszerű asszonyt.

„Így látjuk Zuzana Čaputovát, és éppen ez imponál nekünk. Olyan története van, amely illik a mi forgatókönyvünkbe az egyszerű emberekért a rossz ellen vívott küzdelemről. Éppen az ez egyszerűsége, és az, hogy hibákat is vét, teszi őt egyszerű nővé, akit a választásokon örömmel támogatunk” – fejtette ki Matovič.

A másik oldalon Maroš Šefčovič az OĽaNO elnöke szerint a múltat képviseli.

„Belépett a pártba, hogy előnyöket szerezzen magának és a családjának, közben pedig megtagadta saját magát. Bármit képes megtenni azért, hogy előreléphessen a karrierjében” – tette hozzá.

Matovič tehát a második fordulót egy egyszerű nő és egy törtető kommunista küzdelmének látja.

„Ha nem is értek egyet Zuzana Čaputovának az azonos nemű személyek örökbefogadásával kapcsolatos véleményével, ez nem gátol abban, hogy kimondjam: inkább bízok egy őszinte liberálisban, mint egy hamis keresztényben. Én személy szerint őt fogom választani” – mondta az ellenzéki politikus.

Matovič egyben felszólította az embereket és Čaputová szimpatizánsait, hogy a szombatra jósolt szép időjárás ellenére menjenek el szavazni.

Ez nem a keresztények és a liberálisok közötti választás lesz. Ez a Szlovákiáért vívott harc, amelyet meg kell nyernünk

– tette hozzá.

0 HOZZÁSZÓLÁS