HIRDETÉS

Az MKP elutasítja a tandíj bevezetését

2011. március 16., 20:26
POZSONY. A Magyar Koalíció Pártja megalapozatlannak és indokolatlannak tartja az oktatásügyi miniszter keddi bejelentését, miszerint a tárca fontolgatja a tandíj bevezetésének lehetőségét az egyetemek nappali tagozatán.
Szigeti László, az MKP kulturális és oktatásügyi alelnöke közleményében emlékeztet: az érvényes kormányprogram nem tesz említést tandíj bevezetéséről az egyetemeken.
Az MKP szerint akkor, amikor az ország komoly gazdasági és pénzügyi problémákkal küzd, amikor munkahelyek szűnnek meg ahelyett, hogy újak teremtődnének, s 13 százalék fölé emelkedett a munkanélküliek aránya, akkor a családok többségének elviselhetetlen többletkiadást jelentene a tandíj bevezetése. Az ország jelenlegi gazdasági és pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy az Eugen Jurzyca miniszter úr által jelzett szociális ösztöndíjrendszer megfelelő mértékben kompenzálja a családok tandíjkiadásait – állítja Szigeti László. "Az MKP továbbra is a tandíjmentes nappali tagozatos egyetemi képzést támogatja" – olvasható az MKP kulturális és oktatásügyi alelnöke közleményében.

Forrás: hirek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS