2019. október 23., 11:57

Az MKP elnöksége nemet mondott a Híddal kötendő megállapodásra

Ma este elnökségi ülést tartott a Most-Híd és az MKP. Míg a Híd elnöksége elfogadta a pénteken nyilvánosságra hozott megállapodástervezetet a két párt közös indulásáról, addig az MKP vezető testülete nemet mondott a tervezetre.

MKP OT, 2019.10.12. Pozsony - 02

FRISSÍTÉS:

Králik Róbert, az MKP sajtótitkára az alábbi nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkbe: a Magyar Közösség Pártja Országos Elnöksége a 2019. október 22-én megtartott ülésén megvitatta a Híddal és az MKDSZ-szel létrehozandó választási párt javasolt irányelveit, amelyeket a megváltozott politikai helyzetre való tekintettel nem fogadott el!

Az MKP számára továbbra is az egységes magyar képviselet megteremtése a prioritás, ezért erről - a járási struktúrák és a tagság véleményét szem előtt tartva - ötpárti egyeztetést kezdeményez.

KORÁBBAN:

Késő éjszakába nyúló tárgyalást követően az MKP elnöksége elutasította a Híddal kötendő megállapodást. Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke elmondta, a párt elnöksége úgy foglalt állást, hogy

az MKP folytassa a már megkezdett tárgyalásokat a magyar egység megteremtése érdekében az Összefogás mozgalommal, a Magyar Fórummal, a Híddal, az MKDSZ-szel és a civil szervezetekkel.

Magdeme Klára, a Most-Híd szóvivője lapunknak elmondta,  a párt elnöksége jóváhagyta az MKP-val és az MKDSZ-szel folytatott tárgyalások nyomán létrejött megállapodástervezetet. Ennek értelmében az utóbbi formációból létrehozott választási párt jelöltlistáján indulna a Most-Híd a jövő évi parlamenti választáson.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.