HIRDETÉS

Az év végéig 1,5 millió fölé emelkedhet a Pozsonyba látogatók száma

hirek.sk 2017. november 03., 09:31
POZSONY. Pozsony látogatottsága immár három esztendeje rekordokat dönt. Az idei év végéig a fővárosba látogató turisták száma elérheti az 1,5 milliót. Főként Csehországból, Németországból, Ausztriából, Angliából és Lengyelországból érkeznek látogatók.

Az év első hét hónapjában közel nyolc százalékkal emelkedett Pozsony látogatottsága, a fővárosban töltött vendégéjszakák száma pedig csaknem hat százalékkal növekedett. „Ez megerősíti számomra, jól dolgozunk, a főváros és az idegenforgalmi szervezetek közötti együttműködés funkcionál, a város színvonala emelkedik. Tudjuk, a fővárosnak szüksége van a turistákra, éppen ezért mindent megteszünk, hogy tudomást szerezzenek rólunk. Igyekszünk olyan környezetet teremteni, hogy jól érezzék magukat nálunk” – nyilatkozta Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere.

A vizsgált időszakban megugrott a Kínából és Izraelből érkező turisták száma is, esetükben több mint 50 százalékkal nőtt a látogatottság. Érkeznek turisták Peruból, Mongóliából, Haitiről, Szingapúrból vagy Iránból is, aki szeretnének Pozsonnyal megismerkedni.

„A nyári szezon sikerét bizonyítják idegenforgalmi információs központjaink statisztikái is, miszerint májustól szeptemberig csaknem 64 000 érdeklődő igényeit elégítettük ki, ami az elmúlt évhez képest 11,2 százalékkal több. Az általunk szervezett vezetéssel ellátott városnéző túrák száma 38,3 százalékkal emelkedett” – magyarázta Alžbeta Melicharová, a Bratislava Tourist Board (BTB) pozsonyi idegenforgalmi szervezet igazgatótanácsának elnöke, s hozzátette: emelkedett a Bratislava Card idegenforgalmi kártyák eladásának aránya is.

A főváros és a Bratislava Tourist Board idegenforgalmi szervezet szerint Pozsonynak van mit felkínálni a turistáknak. Koronázó városként a koronázások történetén és a különleges gasztronómiai rendezvényeken kívül a turisták figyelmét a város természetközelsége is felkeltheti. A BTB bemutatta a Zöld Pozsony (Zelená Bratislava) projektjét, melyben összegyűjtve a város valamennyi városi parkját és zöld területét, illetőleg a szabadidő eltöltésére alkalmas helyszíneket egyaránt bemutatja. „A legújabb különlegességeket, a fák koronájára épített házakat sem hagytuk ki. Megtalálhatjuk benne a Dunát és a Morva folyót is, de a kerékpárosok is a saját kedvteléseiknek megfelelő programokra bukkanhatnak. Egy olyan programfüzetet sikerült létrehozni, mely bemutatja, miféle kincseket rejteget a vidék” – jegyezte meg Melicherová.

Forrás: teraz.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS