HIRDETÉS

Az erdőközi lövöldözés ügyében a rendőrség kizárta a faji indítékot

hirek.sk 2017. október 12., 19:33
BESZTERCEBÁNYA. A rendőrség a nyomozás jelenlegi fázisában kizárta a faji indítékot a Breznói járásban, Erdőköz (Pohronská Polhora) község egyik romák által lakott családi házánál vasárnap történt lövöldözés ügyében. A bűncselekménnyel kapcsolatban két férfit letartóztattak, de az elkövetés indítéka egyelőre nyomozás tárgya – nyilatkozta Mária Faltániová, a rendőrség besztercebányai kerületi igazgatóságának szóvivője.

A brenzóbányai (Brezno) nyomozótiszt a 24 éves Martint tiltott fegyverviseléssel és fegyverkereskedelemmel , valamint garázdasággal vádolja, társát, a 27 éves Stanislavot szintén tiltott fegyverviselés és fegyverkereskedelem vétségével helyezték vád alá. Mindketten mihályteleki (Michalová) lakosok – tájékoztatott a rendőrségi szóvivő.

Vasárnap este a gyanúsított ittas állapotban egy Škoda Forman gépkocsiból vezetés közben lövéseket adott le a település Vargu¾a utcai egyik magánházára. A lövések idején a házban hét személy tartózkodott. Négy lövés a ház elejét érte, kettő pedig az üveget áttörve a ház belső helyiségeit. A rendőrség a helyszínelés alatt több ballisztikai és biológiai nyomot rögzített, melyeket szakértői vizsgálatnak vetettek alá. „A gyanúsítottak házának átkutatása során három távcsővel felszerelt hosszú golyós puskát, pisztolyt és nagyjából 500 különböző kaliberű töltényt találtak” – hangsúlyozta Faltániová és hozzátette: valamennyi lőszer éles volt.

A szóvivő szerint a gyanúsítottak a fegyvert és a lőszereket egyaránt engedély nélkül birtokolták. Tettüket alkohol hatása alatt követték el. A letartóztatásukat követően elvégzett alkoholteszt több mint egy ezrelék alkoholszintet mutatott.

Mindketten büntetett előéletűek. Martin korábban egy alkalommal volt bíróság által elítélve, míg társát, Stanislavot a bíróság vagyon elleni bűncselekmény, illetőleg ittas vezetés miatt hat ízben ítélte el.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottakat a rendőrség fogdájában helyezte el, majd javaslatot adott a letartóztatásra. A járásbíróság a javaslatot elfogadta, mindkét személyt őrizetbe vették. Az elkövetett bűncselekményekért akár 5-8 év börtönbüntetést is kaphatnak. Nem kizárt, hogy a nyomozás során a vád további bűncselekményekkel bővül” – jegyezte meg a rendőrszóvivő.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS