Az emberjogi ombudsman el fogja viselni a bírálatokat

hirek.sk | TASR 2018. július 14., 18:26

Mária Patakyová, emberjogi ombudsman, akit a Most-Híd javasolt erre a tisztségre szakmailag fontolgatta, hogy tisztségéből kifolyólag joga van-e felszólalni egy olyan rendezvényen mint a Szivárvány Pride.

Mária Patakyová ombudsman Fotó: TASR

Arra a következtetésre jutott, hogy kötelessége felhívni a figyelmet arra, hogy Szlovákia nem teljesíti kötelezettségeit az azonos neműek kapcsolatát illetően. Erről az újságíróknak nyilatkozott azt követően, hogy beszédet mondott a Szivárvány Pride 2018 rendezvényen.

Az ombudsmant a kormánypárti SNS több ízben bírálta az LGBTQ emberek iránti pozitív magatartása miatt, sőt követelte leváltását ebből a tisztségből. Lucia Žitňanská (Most-Híd) parlamenti képviselő, volt igazságügyi miniszter kiállt az ombudsman mellett és teljesen elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy valakit véleménye miatt megfenyegessenek.

Jaroslav Paška, az SNS első alelnöke azt üzente koalíciós partnerének, hogy az ombudsman tevékenységét problematikusnak tartja. Úgy vélekedett, hogy egy olyan személy, aki nem lép fel a meg nem született gyermekek, az egészségkárosultak, az idősek, a betegek vagy a szociálisan rászorultak érdekében és csak magát mutogatja egy olyan rendezvényen, mint a Szivárvány Pride, nem alkalmas az ombudsmani tisztségre. Az ombudsman intézményének minden szlovákiai állampolgárt kellene szolgálnia, nem csak Patakyová LGBTQ kedvenceit.

Patakyová úgy látja, el kell tűrnie a bírálatokat, mert mindenkinek joga van a véleménye elmondásához.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS