Az elnökségi ülés után ismerjük meg a Smer államfőjelöltjét

hirek.sk | TASR 2018. szeptember 04., 16:39

A Smer-SD a párt szeptemberi elnökségi ülése után mutatja be a köztársaságielnök-jelöltjét. Ezt Robert Fico, a Smer-SD elnöke közölte a keddi sajtótájékoztatóján.

Fotó: TASR

„Egy olyan párt vagyunk, amelynek kötelessége jelöltet indítani az államfőválasztáson” – mondta Fico azt is hozzátéve, hogy a Smer-SD szerinte az eddigi legsikeresebb politikai projekt az országban.

Az elnökválasztás 2019 tavaszán lesz esedékes. Ennek időpontját a parlament elnöke jelöli ki. Szlovákia minden nagykorú polgárának joga arra, hogy részt vegyen a választáson. A választásnak két fordulója van. Ez azt jelenti, hogy ha az első körben az egyik jelöltnek sem sikerül megszereznie az érvényes szavazatok több mint felét, akkor 14 napon belül sor kerül a második fordulóra, amelyen az első forduló két legsikeresebb jelöltje indulhat.

Melyik Irányba indul a Smer?
Néhány héttel a Smer hivatalos köztársasági elnökjelöltjének bejelentése előtt a párton belül komolyak az aggályok: nem tudnak ugyanis egy biztosan befutó, esélyes jelöltet - legalábbis olyat, aki maga is szeretné megmérettetni magát...
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS