Az elnök négy új nagykövetnek adta át a megbízólevelét

hirek.sk | TASR 2018. július 10., 16:30

Andrej Kiska államfő kedden a kormány javaslatára négy új nagykövetnek adta át a megbízólevelét. Pavol Hamžík a jelenlegi magyarországi, Peter Susko a horvátországi, Ladislav Babčan a lettországi, Marek Šafin pedig az ukrajnai nagykövetet fogja váltani.

Fotó: TASR

Hamžík a budapesti nagykövetségen Rastislav Káčer rendkívüli és meghatalmazott nagykövet helyét veszi át. Hamžík 1996 és 1997 között külügyminiszter volt, később az európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettesként és parlamenti képviselőként is tevékenykedett. Egy ideig Szlovákia kijevi nagykövete, valamint a Kül- és Európai Ügyek Minisztériumának energetikai biztonságért felelős nagykövete is volt.

A zágrábi nagykövetséget Susko veszi át, aki eddig a külügyminisztérium szóvivőjeként tevékenykedett. A másik két újonnan kinevezett nagykövet is az említett tárcánál dolgozott. Babčan, Litvánia és Lettország kinevezett nagykövete jelenleg a miniszter hivatalának vezetője. Šafin, a kelet-európai, dél-kaukázusi és közép-ázsiai országokért felelős osztály igazgatója a kijevi nagykövetséget veszi át.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS