Az ellenzéki párt Érsek Árpád miniszter fejét követeli

hirek.sk | TASR 2019. május 17., 15:40

Az ellenzéki OĽaNO pénteki sajtóértekezletén Igor Matovič, a párt elnöke bírálta az építésügyi tárca tevékenységét a Pozsonyt elkerülő körgyűrű építése kapcsán.

Érsek Árpád Fotó: TASR

Úgy vélekedett, hogy Érsek Árpád miniszter képtelen volt megbirkózni a feladattal, ráadásul nem lépett, amikor kiderült, hogy a munkálatokkal megbízott cég illegális lerakatból szállított anyagot az út alapozásához.

Ez már nem az első eset, hogy a miniszter csődöt mondott. Korábban egy alagút építésénél is problémák merültek fel, amelyeket nem tudott megfelelően kezelni. Matovič szerint nem valószínű, hogy Érsek Árpád önként távozik a tárca éléről, ezért felszólította a miniszteri posztra jelölő párt, a Most-Híd elnökét, Bugár Bélát, hogy más személyt javasoljon Érsek helyére.

A párt támogatja az SaS ellenzéki tömörülés kezdeményezését is, hogy május 20-án, hétfőn a parlament gazdasági bizottsága foglalkozzon azzal a kérdéssel is, hogy az illegális helyről származó föld nem volt-e szennyezett. Korábban az építésügyi tárca egy szakértői jelentésre hivatkozva azt állította, hogy az építkezéshez szállított föld nem tartalmazott egészségre veszélyes anyagokat.

A vizsgálat azonban kiderítette, hogy a földben olyan anyagok is voltak, amelyek jelenléte ellentétes az építészeti előírásokkal. Ezért további vizsgálatot rendeltek el.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS