Az ellenzék újra megpróbálja leváltani A. Dankót a kisdoktori munkája miatt

hirek.sk | TASR 2019. január 24., 20:55

Az SaS és a többi ellenzéki párt elegendő aláírást gyűjtött össze egy rendkívüli parlamenti ülés indítványozásához. Dankót az ellenzéki képviselők amiatt váltanák le, hogy másolta a kisdoktori munkája nagy részét, és így szerintük jogtalanul kapta meg a JUDr. címet.

Fotó: TASR

Az aláírásokat pénteken (január 25.) adják le, az ülést hét napon belül össze kell hívni. A legutóbbi, Danko leváltását célzó rendkívüli ülésre tavaly novemberben került sor.

Egy ilyen rendkívüli ülésen előbb jóvá kell hagyni a programot, amihez az ellenzéknek néhány koalíciós szavazatra is szüksége lesz. Ellenkező esetben az ülésre nem kerül sor.

A besztercebányai Bél Mátyás Egyetem (UMB) Akadémiai Szenátusának különbizottsága, amelynek az egyetemen készült kisdoktori munkákkal kapcsolatos plágiumgyanú kivizsgálása volt a feladata, megállapította, hogy a média által is tárgyalt két kisdoktori munka tartalmaz olyan részeket, amelyeket a szerzők a forrásmunkákhoz képest kis mértékben átalakítottak, a munkák legnagyobb része azonban nagymértékű egyezést mutat a forrásokkal, néhány helyen a tagolás, a fejezetek és alfejezetek is megegyeznek.

Dankót novemberben nem sikerült leváltani. A bizottság csak a rendkívüli ülést követően tette közzé a jelentését.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS