Az államfő fogadta Az Év Katonai Akciója 2018 díj kitüntetettjeit

hirek.sk | TASR 2019. július 09., 18:39

Zuzana Čaputová államfő azt kívánja, hogy a példát, amelyet Az Év Katonai Akciója 2018 díjjal kitüntetett katonák mutatnak, a Szlovák Fegyveres Erők tagjai minél nagyobb számban kövessék. Ezt azután jelentette ki, hogy kedden az elnöki palotában fogadta a díjazottakat.

Fotó: TASR

„Társadalmunknak nagy szüksége van arra, hogy az intézményeink és a köztisztviselőink élvezzék a nyilvánosság bizalmát. Örülök, hogy önök a tetteikkel hozzájárultak ahhoz, hogy a lakosokban tudatosuljon: teljes mértékben megbízhatnak a hivatásos katonákban” – mondta Čaputová a kitüntetett katonáknak, hozzáfűzve: értékeli, hogy a szolgálat számukra nem csupán egy munka, hanem életmód is.

A 2018-as év díjazottai Lukáš Kucharčík, aki egy eszméletlen embert mentett ki egy égő autóból, Martin Majer, aki gyűjtéseket szervezett a besztercebányai gyermekkórház javára, Pavol Honzek, akinek köszönhetően az első világháború végének 100. évfordulója alkalmából felújítottak egy trencséni katonai temetőt, valamint Ján Himpán, aki a szeredi kiképzőközpont parancsnokaként 1993 óta szervez tömeges véradó akciókat. Ő maga 104 alkalommal adott vért.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS