2018. május 23., 16:57

Az agrártárca 27 millió eurót ígért a kisebb falvaknak

Az agrártárca a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) a képviselőivel folytatott tárgyalás után 27 milliós sürgős támogatást ígért azoknak a kis falvaknak, melyek lakosainak száma nem éri el az 500 főt.

ZMOS közgyűlés
Fotó: TASR

Ezeket az anyagi eszközöket a Vidékfejlesztési Program bizonyos pontjainak a megvalósítására fordítják – közölte Michal Sýkora, a ZMOS elnöke.

Elmondása szerint a kistelepülések a szűkös anyagi forrásokra figyelmeztetnek, miközben ugyanazokat a feladatokat kell ellátniuk, mint a nagyvárosoknak. „De az 500 főnél kevesebb lakosú települések számára jó hírem van. Az agrártárcával folytatott tárgyaláson sikerült megegyeznünk egy sürgős, 27 millió eurós összegben, melyet a Vidékfejlesztési Program 7.2-es és 7.4-es pontjának a megvalósítására fordíthatunk” jegyezte meg Sýkora.

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő és a kabinet tagjai - Sýkora szerint - megígérték, hogy az egyes erdőterületek ingatlanjai után fizetett adótól is eltekintenek, hogy megoldják az érintett települések bevételkiesését.

A városok és falvak képviselői szerdán találkoztak Pozsonyban, a ZMOS 29. közgyűlésén. A közgyűlés holnap (május 25.) is folytatódik, és a társulás prioritásairól fognak tárgyalni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.