Átmeneti lehűlés

Hírek.sk 2019. február 21., 09:30

Csütörtökön reggelre -4°C és 2°C közé süllyedt a levegő hőmérséklete, délután 5°C és 12°C közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk, keleten lesz hidegebb. A szél jellemzően gyenge, mérsékelt (10-25 km/h) lesz. Este észak felől elered az eső, a magasabban fekvő területeken havaseső, havazás is lehet.

Fotó: Henzel Dániel
Péntek

Pénteken reggel -1°/ 6°C, délután 2/11°C-ot mérhetünk, továbbra is keleten lesz a hűvösebb. A nap első felében még több helyen kialakul csapadék, a nap második felében pedig már csak elszórtan várható záporeső, hózápor. Az északi szél erős, viharos (60-85 km/h) lesz!

Forrás: https://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/modellek/AROME/. Fotó: Henzel Dániel

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet péntekre, február 22-ére az ország nyugati és keleti területeire elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható viharos széllökések miatt. Ezeken a területeken a 65-85 km/h-t is elérhetik a legerősebb széllökések!

Forrás: http://www.shmu.sk/sk/?page=987&id=&d=1&jav=125&roll= . Fotó: Henzel Dániel

Hétvége

A hétvégén reggelenként -10/-5°C, délutánonként 0/6°C várható, csapadék nem valószínű. Szombaton még élénk, erős széllökések is előfordulhatnak, vasárnapra csillapodik a légmozgás.

A jövő héten visszatér a tavaszias időjárás, délutánonként újra 10°C közelébe szöknek a napi maximumok, jelentős csapadék sem valószínű, ám olykor megélénkülhet a szél.

Képgalériánk:
Fotó: Henzel Dániel

0 HOZZÁSZÓLÁS