Andrej Kiska a legmegbízhatóbb közjogi méltóság

hirek.sk | TASR 2018. május 10., 12:34

A Focus Közvéleménykutató Ügynökség áprilisi adatai szerint Andrej Kiskát a megkérdezettek 46,2%-a tartja a legmegbízhatóbb politikusnak.

Fotó: TASR

Az államfő a második helyezett Peter Pellegrini kormányfő (akiben a megkérdezettek 34,7%-a), és a harmadik Andrej Danko (akiben 31,2% bízik) előtt végzett.

Az ügynökség azon pártok vezetőiről és olyan közjogi méltóságokról kérdezte az embereket, amelyek hosszabb távon a parlamenti küszöb felett tartózkodnak.

A megbízhatósági ranglétra negyedik helyét az SaS elnöke, Richard Sulík (26,6%), az ötödiket Bugár Béla, a Most-Híd elnöke (25,9%) foglalják el, míg Robert Fico, volt kormányfő hatodikként végzett 23,1%-os eredményével.

A megbízhatósági lista utolsó helyén Marian Kotleba áll, akiben 13,9%-nyian bíznak, ugyanakkor 83,5% egyáltalán nem bízik benne.

A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a politikusokban kevésbé bíznak, mint az idén januárban - senki sem érte el a januári közvélemény-kutatási szintet. Ráadásul egyetlen politikust sem tart hitelesnek a megkérdezettek több mint fele. Az áprilisi felmérés legnagyobb vesztesi: Andrej Kiska, Bugár Béla, Boris Kollár és Robert Fico - mindannyiukat 7%-al kevesebben tartják megbízhatónak.

A közvélemény-kutatás április 24-30. között zajlott 1005 megkérdezett személy bevonásával. A következő kérdésre kértek választ a Focus kérdezőbiztosai: Mennyire bízik, vagy nem bízik a következő politikusban?

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS