Andrej Danko nem utasítja el kategorikusan a marrákesi részvételt

hirek.sk | TASR 2018. november 27., 17:09

Andrej Danko, az SNS elnöke szerint Szlovákia képviseltetheti magát a marrákesi konferencián, ha ez nem jelenti automatikusan azt, hogy egyetért a migrációs paktummal – árulta el az Expres rádió „Naživo” nevű műsorában.

Fotó: TASR

„Ahhoz azonban ragaszkodunk, hogy ne olyan személy menjen, aki valamilyen döntésével vagy a voksával bármire kötelezné Szlovákiát" – magyarázta.

A házelnök azt is elmondta, hogy nem teljesen biztos benne, hogy Oroszország a felelős az Azovi-tengeri incidensért,

amelynek során Oroszország elfogott három ukrán hajót. „Ukrajna már egyszer átvert minket egy újságíró állítólagos halálának hírével. Nem szeretném, ha valaki megint játékot űzne velünk" – mondta. Elmondása szerint az is gyanús neki, hogy egy nap alatt meglett a bűnös.

Danko szerint a kisdoktori munkája nem sértett meg semmilyen etikai és erkölcsi szabályt, amely miatt le kellene mondania.

„Azért nem, mert nincsenek erre az esetre szabályaink. Éppen ezért kértem meg a minisztert (Lubyová, a TASR megj.), hogy hozzon létre egy bizottságot, amely a munkákat értékelné" – válaszolt a műsorvezető kérdésére.

A beszélgetés során szó esett az államfőválasztásról is.

Danko jelezte, hogy a pártja január 10-én jelenti be a jelöltjét. Azt is elmondta, hogy az emberek őt is felhívták, hogy jelöltesse magát, ahogy azt is, hogy szinte teljesen biztos abban, hogy Kiska végül mégis indul a választásokon. Danko személy szerint olyan államfőt szeretne Szlovákiának, mint amilyen a cseh államfő, Miloš Zeman. „Akit a világ vezetői is elfogadnak, mert okos és erős egyéniség" – mondta.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS