Andrej Danko a cseh kollégájával a politikai pártok szabályozásáról is beszélt

hirek.sk | TASR 2019. február 06., 16:51

Andrej Danko parlamentelnök és Jaroslav Kubera, a cseh parlamenti felsőház elnöke szerdán találkozott a pozsonyi várban. A találkozó alkalmával az EU fejlődéséről, a politikai pártokról szóló törvénymódosításról, illetve a bársonyos forradalom és a NATO-csatlakozás évfordulójával kapcsolatos előkészületekről beszéltek.

Fotó: TASR

„A szenátus elnökével arról beszéltünk, hogy milyen elvárások vannak Csehországban az EU fejlődésével kapcsolatban, és a törvényhozással összefüggő tapasztalatainkról is szó volt. A Szlovákiában bevezetett normákkal kapcsolatban megegyeztünk a kölcsönös tájékoztatás bizonyos szabályaiban. Fontos számomra, hogy megbeszéljük az euróval kapcsolatos tapasztalatainkat, illetve a cseh korona előnyeit” – magyarázta Danko.

A megbeszélés továbbá a polgármester-választásról, valamint a cseh és a szlovák politikai színtér felaprózódásáról szólt, amit a politikai pártok szabályozásával lehetne megoldani. „A szabályozás megoldható például a parlamenti küszöb megemelésével. Ez azonban több pártnak nem tetszik, mert így nem biztos, hogy bejutnának a parlamentbe” – mondta Kubera.

„Arról is egyeztettünk, hogy hogyan lehetne idén méltóképpen megünnepelni a NATO-csatlakozás és a bársonyos forradalom évfordulóját” – tette hozzá Kubera azzal, hogy az ilyen évfordulókból nem kellene feltétlenül politikai ügyet csinálni.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS