HIRDETÉS

Amíg Rusko rács mögött van, egyre többen vallanak ellene

hirek.sk 2017. november 09., 14:38
POZSONY. Pavol Rusko, a Markíza TV volt igazgatója immár harmadik hete börtönben van, s vélhetően még legalább pár napig biztosan őrizetben marad. Közben egyben többen vallanak ellene.

A fogvatartása ellen beadott panaszáról eddig még nem határoztak, mert a Pozsonyi Kerületi Bíróságnak még a hét elején sem állt a rendelkezésére az összes olyan jelentés, amelyekre szüksége van.

Ha azok már a tulajdonában lesznek, csak akkor kezd el telni a döntéshozatalra szánt öt nap – foglalta össze a lényeget a pozsonyi bíróságok szóvivője, Pavol Adamèiak.

Miközben a bíróságra várakoznak, a rendőrség folytatja Rusko ügyének kivizsgálását, aki állítólag 20 évvel ezelőtt rendelte meg a Markíza TV volt társtulajdonosának, Sylvia Volzovának a meggyilkolását.

Egymás után hallgatják ki mindazokat a személyeket, akiktől többet lehetne megtudni a történtekről. Volzován kívül az alvilágból ismert Marián Koèner vállalkozónak, továbbá a Sýkora-klán szenci ágát irányító Martin Bihárinak, alias Rusnak és Rusko volt nejének, Vierának is vallomást kell tennie.

Szerdán ezt a rendőrségen már megtette Slavomír Surový, aki a besztercebányai (Banská Bystrica) alvilág fejének, Mikuláš Èernáknak a sofőrje volt.

„Megerősítette ügyfelem szavait, és hozzá hasonló módon írta le a hajdanán történteket“ – foglalta össze Èernák ügyvédje, František Polák a fejleményeket.

Csütörtökön is folytatódtak a kihallgatások

Pavol Rusko és a három további vádlott ügyében csütörtökön a rendőrségi vizsgálótiszt előtt tett vallomást Ján K., a besztercebányai alvilág fejéhez, Mikuláš Èernákhoz közelálló személy. Alig egy órán át hallgatták ki, aztkövetően azonban nem volt hajlandó a médiának nyilatkozni. „Köszönöm, nem válaszolok önöknek“ – mondta és beszállt a rá várakozó fekete Mercedes személygépkocsiba.

Bár Ján K.-t most tanúként hallgatták ki, de más ügyben, a lengyel vállalkozó, Grzegorz Szymanek elhurcolása és meggyilkolása ügyében vádlottként szerepel. Szabadlábon védekezhet.

Pavol Rusko volt gazdasági minisztert, a Markíza Televízió volt igazgatóját továbra is azzal vádolják, hogy 1997-ben az alvilágtól rendelte meg az akkori társa, Sylvia Volzová meggyilkolását. Erről elsőként Mikuláš Èernák, aki más bűncselekmények miatt éppen az életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.

Pavol Ruskón kívül ez ügyben Miloš K., Róbert L. alias Kýbel és Mikuláš Èernák is vádlottként szerepel.

Forrás: Sme.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS