2019. november 21., 10:26

Állítólag elhárultak az utolsó akadályok is Krasznahorka várának újjáépítése elől

Ezt Richard Raši (Smer-SD), a beruházásokért és digitalizálásért felelős miniszterelnök-helyettes jelentette ki szerdán (november 20.), a kormány nagyszabosi kihelyezett ülése után.

krasznahorka-3.jpg

Ezt Richard Raši (Smer-SD), a beruházásokért és digitalizálásért felelős miniszterelnök-helyettes jelentette ki szerdán (november 20.), a kormány nagyszabosi kihelyezett ülése után.Peter Pellegrini (mindketten Smer-SD) kormányfő hozzátette: a késedelmekről nem a minisztériumi tisztviselők tehetnek, hanem éppen azok, akiknek a legtöbb gondot kellene fordítaniuk arra, hogy a vár újjáépüljön és vonzza a turistákat.

Pellegrini szerint

mindenki valaki más mögé bújik, és másra akarja hárítani a felelősséget. Világosan meg kell nevezni, ki okozta a gondokat, és kit kellett a miniszterelnök-helyettesnek győzködnie, hogy szedje össze magát, és tegye, amit kell.”

Raši azonban nem akart konkrét felelősöket megnevezni. A késedelmeket szerinte az elhúzódó közbeszerzés okozta, amelyet többször is megtámadtak. A másik fő ok Krasznahorkaváralja településrendezési tervének megváltoztatása volt.

Tegnap tájékoztatott a kulturális miniszter asszony, hogy elhárultak az utolsó akadályok is. A polgármester biztosította őt, hogy minden rendben lesz, miután elfogadták a településrendezési terv módosítását”

– fűzte hozzá Raši, aki bízik benne, hogy sikerült felszámolni minden bürokratikus akadályt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!