Alena Zs. szabadlábra helyezéséről döntött a bíróság

hirek.sk | TASR 2018. december 12., 12:16

A döntés írásba foglalása után lesz nyilvános, hogyan döntött a Bazini Speciális Büntetőbíróság Alena Zs., a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja ügyében. A bíró kedden döntött a gyanúsított szabadlábra helyezéséről. A TASR-t Katarína Kudjáková, a speciális büntetőbíróság szóvivője tájékoztatta.

Fotó: TASR

„A Bazini Speciális Büntetőbíróság bírójának döntését Alena Zs. szabadlábra helyezési kérelmével kapcsolatban a döntés írásos dokumentációja után juttatjuk el az eljárásban résztvevő feleknek. A döntés az után lesz nyilvános, hogy a bíróság megkapja az igazolást arról, hogy az érintett felek átvették az ítéletet" – tette hozzá a szóvivő.

A döntésről valószínűleg a Különleges Ügyészi Hivatal vagy a gyanúsított védője is tájékoztatni fog. Alena Zs. nem volt jelen a szabadlábra helyezési tárgyaláson, írásos engedélyt adott a védőügyvédjének, hogy a távollétében tárgyaljanak. Alena Zs. a Kuciak-gyilkosság négy gyanúsítottja közül elsőként adta be a szabadlábra helyezési kérelmet. Valószínű, hogy a döntés ellen az eljárásban résztvevő felek közül valamelyik fellebbezni fog, ezért az ügy a Legfelsőbb Bíróságon folytatódik majd.

Alena Zs.-n kívül három további személyt – Tomáš Sz.-t, Miroslav M.-et és Zoltán A.-t gyanúsítják Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával. Zoltán A. ellen jelenleg a pozsonyi járásbíróságon is folyamatban van egy per gazdasági bűncselekmény miatt. A négy személyt szeptemberben vette őrizetbe a Speciális Büntetőbíróság bírója. A döntés ellen panaszt tettek, amelyet azonban a Legfelsőbb Bíróság elutasított. A letartóztatás oka az volt, hogy fennállt a veszély, hogy a gyanúsítottak folytatnák az illegális tevékenységet, esetleg bujkálnának vagy megpróbálnák befolyásolni a tanúkat.
Ján Kuciak oknyomozó újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát február 21-én lőtték le a nagymácsédi otthonukban egy kilenc milliméteres pisztollyal. A gyanúsítottakat a gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetés fenyegeti.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS