Abszurd kritikák az otthon melegéből - ingerült hatósági válasz

hirek.sk 2019. június 02., 09:51

A rendőrség ingerült választ adott a pozsonyi lövöldözés kapcsán megfogalmazott lakossági kritikákra.

Fotó: TASR

Mint korábban írtuk, pénteken a pozsonyi Széplak utcán (Obchodná ulica) a lövöldözésben többen megsérültek. Az  incidens a Pénzügyminisztérium előtt kezdődött a Štefanovič utcában. A támadó erőszakkal akart bejutni a minisztérium épületébe, és megszúrta a Pénzügyi Igazgatóság munkatársát. 

A rendőrség a Széplak utcán érte utol a férfit, aki nem reagált a rendőri felszólításokra. A rendőrök a szolgálati fegyverüket használták ellene. A rendőrség azt állítja, hogy a beavatkozás során ügyeltek a férfi testi épségének a megőrzésére. A rendőri közbelépéskor egy 15 éves lányt is lövés ért, a medencecsontján sérült meg. A hatóságok közlése szerint az incidesben egy rendőr is megsérült.

Az incidenst követően a szociális oldalakon számos kritika érte a hatóságok munkáját.

A rendőrség a Facebook-oldalán közleményben válaszolt a kritikákra: „amennyiben a rendőrök hibáztak, a hivatal intézkedni fog. Viszont teljesen abszurd, hogy bárki – kezdve a tizenéves gyerekektől az idősekig – ítéletet hozzon az interneten, otthona kényelméből, mikor teljesen világos, hogy saját maga képtelen lenne a rendőrök helyébe lépni hasonló esetben“

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS