A villámrandik nem javítják a pártalálás esélyeit

2011. március 02., 11:34
LONDON. Ha túl sok a választási lehetőség a randizók körében, nagyobb eséllyel marad egyedül a társkereső - állapították meg brit kutatók.
LONDON. Az Edinburgh-i Egyetem kutatói mintegy 4 ezer férfi és nő pártalálási sikerét elemezték. A Biology Letters című brit szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerint alaptalannak bizonyult az a feltevés, hogy a nagyobb választási lehetőség, a több esély emeli a pártalálás valószínűségét.
    A gyorsrandikon több tucat férfi és nő találkozik 3-3 percre. Ennyi ideje van a társkeresőnek, hogy a bemutatkozás és beszélgetés alapján kiválassza, kivel szeretne mélyebben megismerkedni a potenciális jelöltek közül.
    A kutatók úgy találták, hogy minél szélesebb a lehetséges partnerek skálája az érdeklődési kör, munka, fizikai jegyek alapján, annál nagyobb a valószínűsége, hogy senkit nem választ ki a párt kereső ember. Azon a villámrandin, amelyen  egymáshoz hasonlatos nők és férfiak vettek részt a kutatás részeként, 123 ajánlat érkezett további ismerkedésre. Amikor azonban szélesebb körből, változatosabb jegyekkel érkeztek a villámrandira a résztvevők, csak 88 ajánlat érkezett.
    Alison Lenton kutatásvezető úgy véli, a túl sok választási lehetőség összezavarhatja az embereket, ami végül ahhoz vezet, hogy nem randiznak tovább.
Forrás: MTI/AP
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS