A védelmi bizottság is foglalkozik az elrabolt vietnámi férfi ügyével

hirek.sk | TASR 2018. augusztus 03., 11:47

Anton Hrnko (SNS), a parlament védelmi bizottságának elnöke csütörtökre, augusztus 9-re rendkívüli bizottsági ülést hívott össze. Az ülés témája Trinh Xuan Thanh, az elrabolt vietnámi vállalkozó ügye lesz, akinek az elrablásában a sajtóban megjelent információk szerint a szlovák rendőrségnek is szerepe volt, és akit egy szlovák kormánygép fedélzetén szállítottak Vietnámba.

„Felkértem Denisa Saková (Smer-SD) belügyminisztert, hogy a bizottsági ülésen a lehető legrészletesebben magyarázza meg a szóban forgó ügyet” – mondta a bizottság elnöke.

Hrnko meggyőződése, hogy

az, ami az utóbbi időben történt az emberrablási üggyel összefüggésben, méltatlan és rendkívül árt az ország jó hírnevének. Ezért úgy véli, itt az ideje, hogy kiderüljön, kinek van igaza.

A Denník N napilap csütörtökön tette közzé a vállalkozó elrablásának leírását, amely a lap állítása szerint a szlovák rendőrség segítségével és egy szlovák kormánygép felhasználásával történt. A belügyminisztérium a cikket teljes képtelenségnek minősítette, illetve a szerző sci-fijének, amely kitalációkkal és hazugságokkal van tele.

A tárca állásfoglalása szerint a szlovákiai hatóságok szándékosan semmilyen módon nem vettek részt a vietnámi állampolgár külföldre hurcolásában. Az ügyben a német rendőrség folytat nyomozást. Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője szerint a szlovák igazságügyi hatóságoktól eddig nem kérvényezték egy konkrét bűncselekményhez vagy konkrét személyhez, személyekhez kötődő büntetőeljárás átvételét.

0 HOZZÁSZÓLÁS