A V4-ek parlamenti elnökei Európa jövőjéről fognak tárgyalni

hirek.sk | TASR 2018. október 12., 14:33

Nem hivatalos találkozón gyűlnek össze a V4-ek parlamenti elnökei péntek este és szombaton Kassán. Ezzel kezdetét veszi a szlovák elnökség parlamenti dimenziója is a Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország alkotta szövetség élén.

Fotó: TASR

Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke szerint a "Dinamikus Visegrád Európáért" mottó szellemében olyan dolgokról fognak beszélgetni, amelyek fontosak az európai integráció szempontjából, mint például a nyugat-balkáni államok bevétele az Európai Unióba, vagy éppen a nemzeti parlamentek felelősségének kérdése. „Külön figyelmet kell szentelnünk a digitális térben fellépő kihívásoknak. A V4 számunkra nem egy EU-alternatíva, Európa szerves részei vagyunk, és erősíteni akarjuk. A V4 egy olyan platform, amelyik a közös érdekeink érvényesülését segíti" – hangsúlyozta Danko.

Szlovákia ötödik alkalommal áll a V4-ek élére 2018. július 1-jétől 2019. június 30-ig, egy olyan jelentős időszakban, amikor fontos tárgyalások zajlanak az EU többéves pénzügyi keretéről.

„Szlovákia célja az elnökség ideje alatt, hogy propagálja a V4-et mint a regionális együttműködés és stabilitás, valamint a tagországok közötti jószomszédi viszony megteremtőjét" – tájékoztatott a parlamenti iroda.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS