2018. május 8., 12:56

A Szlovák Vöröskereszt mosollyal ünnepli a Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapját

A Nemzetközi Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold világnapját minden év május 8-án ünneplik önkéntesek milliói. Az idei ünnep fő mottója: a mosoly.

Szlovák Vöröskereszt - illusztráció
Fotó: TASR

Zuzana Rosiarová, a Szlovák Vörös főtitkára ennek kapcsán elmondta, hogy május 9-én is bizonyára ilyen mosollyal veszik át majd kitüntetéseiket az arra érdemesek a Prímási palotában.

„A mosoly az elégedettség, a boldogság univerzális szimbóluma. Az önkéntesek számára ez munkájuk elismerését jelenti, a bajba jutottnak pedig enyhülést ad az a tudat, hogy van, aki segít rajta” - mondta el a főtitkár. „Vöröskeresztesek ezrei segítenek országunkban, akár a véradást népszerűsítve, vagy éppen elsősegélynyújtási alapokat tanítva, de balesetek vagy katasztrófák esetén is segítenek” - egészítette ki Rosiarová.

Szerdán, május 9-én az állam legfelsőbb képviselői ismerik majd el a Vöröskereszt dolgozóit, önkénteseit, akiket a délutáni órákban Andrej Kiska köztársasági elnök is fogad.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.