A szlovák külügyminisztérium szerint rendben zajlottak a választások Ukrajnában

hirek.sk | TASR 2019. július 24., 07:23

A Szlovák Köztársaság Külügy- és Európaügyi Minisztériuma elégedettségének adott hangot az ukrajnai parlamenti választások békés, átlátható lefolyásával kapcsolatban.

Martin Klus és Katarína Cséfalvayová Fotó: TASR

A közleményben a tárca azt is kifejtette, hogy remélhetően az új, erős demokratikus megbízással hatalomra került párt, a Nép Szolgája olyan kormányt alakít, amellyel Szlovákia sikeresen együttműködhet a jó szomszédi viszony ápolásában és javításában. Szlovákia kezdettől fogva támogatta az ukrajnai reformfolyamatot, amelynek sikere teremtheti meg az ország európai és euroatlanti törekvéseinek megvalósulását.

A parlament külügyi bizottságának elnöke, Katarína Cséfalvayová (Most-Híd) a közösségi oldalán egy bejegyzésben kifejtette: az ukránok kifejezték azt a vágyukat, hogy az országban gyökeres változások  történjenek és sikeres legyen az előrehaladás az európai integráció útján.

Az ellenzéki SaS képviselője, Martin Klus az ukrán politikai földrengés betetőzésének nevezte a választások eredményét, ugyanakkor aggodalmának is hangot adott, hogy Volodimir Zelenszkij államfő kezében túlságosan nagy hatalom koncntrálódik.

A szlovákiai értékelésekben egy szó sem esik a kárpátaljai atrocitásokról és a magyar jelöltek körüli titkosszolgálati manőverekről.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS